Ergens met hart en ziel aan werken en daar een stuk
van jezelf in stoppen. dat is 'meraki'

‘Gewone’ trommels, zowel nieuw als tweedehands ombouwen tot kleurrijke en unieke Meraki Drums. Dat is wat ik doe. Wie ik ben? Ik ben Benno, een drummer die naast ritmes ook graag mooie dingen creëert. Ik hou ervan dat je kunt zien als iets handgemaakt is, geen fabriekswerk. Niet te strak, hier en daar een uitschieter, krasje of foutje geven de trommels meer karakter. Deze trommels gebruik ik onder andere voor Connective Drumming workshop.

Losse Meraki drums

Staande drums met grote diameters en diepe klanken. Bassdrums en floortoms omgebouwd tot tribal drums. De trommels staan op drie poten en je bespeelt ze staand met stokken. Voor de workshops gebruik ik gaasvellen, triggers en een drumcomputer zodat er ook zachter gespeeld kan worden. Ideaal in een ruimte waar anderen nog wel aan het werk zijn. Bijkomend voordeel is dat je elk willekeurig geluid uit de trommels kunt halen. Elke trommel is uniek met eigen kleuren en eigen symbolen.

Meraki Mini Drumkit

Ik werd gevraagd om op één of andere manier een akoestisch optreden te begeleiden. Ik heb een cajon, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar drummen op trommels met stokken en pedalen. Dus daar is deze Meraki Mini Drumkit uit ontstaan. Kleine formaten, minder luid dan een regulier drumstel en past zo in de kofferbak. Ik heb zoveel mogelijk onderdelen tweedehands proberen te kopen, de onderdelen die ik niet kon vinden heb ik nieuw gekocht. De kit bestaat uit een 16″x16″ bassdrum. Een 10″x5,5″ snaredrum. Een 8″x6″ tom. En een 13″x11″ floortom.

Meraki Drums in actie